Szeretne nálunk hirdetni? Semmilyen formában nem akadályozzuk meg, küldjön egy e-mailt a sorkizart@gmail.com címre és felvesszük Önnel a kapcsolatot!

Partnereink

presztizs_lapfej.jpg

alfa_logo.jpg

Csillag_logo.jpg

2012.12.11. 11:02 Mr. Soze

Fenyőillat és szaloncukor

Hurrá, hurrá, itt a Karácsony! Szeretettől túlfűtve dörömböl az ajtókon, és ha van olyan balga ember, aki nem engedne neki, akkor vidám, csilingelő nevetéssel rúgja rá tokostul a bejáratot. Dzsinglö bellz, szentöklóz, Hull a pelyhes, és veri veri hepi. 

Bár még két hét van az ünnepig, szerencsére már sehová sem lehet elmenni anélkül, hogy egy Télapó, egy Angyalka, esetleg egy huncut Krampusz ne követne, ne akarna megölelni és átadni a mennyei szeretetet. Aztán ha nem zsebelt ki, akkor berángat egy boltba, és beletolja az arcodat a legcsodálatosabb karácsonyi ajándékba, amit valaha felfoghattál azzal a gagyi, földhözragadt elméddel. Mutat bizsut, ruhákat, edénykészletet, ékszereket, de ha igazán szereted a szeretteidet, akkor a laptopig vagy az új epöl termékekig meg sem állsz.

Hiszen egyetértünk abban, hogy nincs csodásabb érzés, mint három napig szeretni a másikat. Ég a gyertya, ég, az asztalok fenyőfamintás terítői fölött a halászlé illata keveredik a sült pulykával, keringőznek a levegőben, majd belecsiklandoznak a vidáman szaglászó orrokba. Apuska felszed egy tízest, anyuska idegbajt kap kétszer vagy háromszor (a fent említett pulyka makrancosságától függően), de kit érdekel mindez, ha este, a feldíszített fenyőfa tövében könnyektől csillogó szemekkel nézik, amint a kis lurkó kibontja a méregdrága ajándékát, és bár ordít egy sort, mert más színben akarta (persze, hogy ordít, ilyen helyzetben ki nem ordítana?), azért örül is neki, de úgy valóban. 

A boltban meg amúgy is aszondta az izé, az eladó, hogy vissza lehet vinni, ha nem tetszik, hát majd visszavisszük kicsim, nem kell aggódni, fekete lesz, nem ilyen lányos szürke, fekete lesz az, mint az éjszaka (meg te drágám, hát nem volt világos a gyerek, hogy fekete kell neki?). Persze bajnok, menj vissza játszani a gépen nyugodtan, én is nézni akarom ezt a filmet, anyád meg úgyis mosogat. Neked is Boldog Karácsonyt! Na végre.

Szólj hozzá!

Címkék: ünnepek kultúra karácsony színes


A bejegyzés trackback címe:

https://sorkizart.blog.hu/api/trackback/id/tr234959481

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása