Brit genetikusok megfejtették, miként állítja elő a kerti mák a függőséget nem okozó noszkapint, egy vegyületet, amely csillapítja a köhögést és elpusztítja a ráksejteket. Ez merőben új irány a mák felhasználásában. Azt mindenki tudta, hogy ebből van a heroin és egyéb bódító vagy fájdalomcsillapító szerek, de a rák elleni hatékonysága újdonság. Szerencsésnek mondhatjuk magunkat, mivel a magyar gasztronómia több ételben is használja a mákot. Ki ne szeretné a mákos gubát, mákos tésztát vagy a bejglit.
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.