Partnereink

presztizs_lapfej.jpg

alfa_logo.jpg

Csillag_logo.jpg

2012.05.27. 20:27 Mr. Soze

Jófej kapitány

Egyik cimborám mesélte, hogy kimentek a strandra frizbizni. Javában játszottak már, amikor egy hatalmas, széjjeltetovált (szigorú non-fi), kopasz, ordítóan primitív bűnöző besétált a játéktérre, és teljes erejéből elütötte a játékszert a jó anyjába. Egy kis szóváltás után cimborám megemlítette, mi lenne, ha emberien próbálnák megbeszélni a dolgokat. A válasz a következőképp hangzott: "Velem te nem fogsz emberien beszélni bazmeg!". Mennyire igaza volt!

Szólj hozzá!

Címkék: buta történet agresszió sztori primitív strand bűnöző


2012.05.27. 18:25 SzöcsKe

Egriek és csillagok

Az Egri FC sikere talán nem csak a focisták, a szurkolók és a mecénások érdeme. Talán a magyar labdarúgásba vetett hitet is visszaadhatja a Heves megyei csapat teljesítménye.

26 év után 2012 augusztusától újra a hazai futball bajnokság élvonalában játszhat Eger város focicsapata. Az Egri FC tegnap rúgta magát az NBII Keleti csoportjának bajnokává, rögtön az első másodosztályú idényében. A teljesítmény nem a látható apróságok összességének köszönhető, hanem egy morális hitnek is.

Kétségtelenül önkormányzati segítség, kiváló klubvezetés, remek játékosok, szuper stratégia és a támogatók pénztárcájának nyitogatása is szükségeltetett ahhoz, hogy az újonc sikere megszülessen. Aki látta a lelátót, érzékelhette, mennyire újszerűen hat az emberekre az a tudat, hogy számukra egy teljesen ismeretlen és elérhetetlen álom válik valóra.

A siker kulcsa tehát vélhetően az NBIII óta olyan kitartóan szurkolóknak is köszönhető, akik végig biztatták a kedvencüket. A tribün minduntalan megtelt fiatalokkal és együtt ordították Magyarország első számú focibajnokságba Eger csapatát. Persze már sokan azt rebesgetik internetes fórumokon, hogy ez a csapat úgyis kiesik, meg bunda volt és "vesszenazeger". Nekik szóljanak a statisztikák, amelyek megsemmisítik a vádakat. Felesleges előszaladni, hogy mi lesz jövőre. Elég lenne, ha most mindenki egy pillanatra megállna és elismerné a sikert. A kicsit válságban lévő magyar labdarúgás talán az ilyen sikerekből tündökölhetne újra a régi fényében.

Szólj hozzá!

Címkék: sport foci futball labdarúgás játékos Eger Heves megye


2012.05.27. 16:27 SzöcsKe

Örök az ifjúság

Ma van május utolsó vasárnapja, vagyis a gyereknap. Ezen a napon minden szülő megajándékozza csemetéjét valamilyen aprósággal. Én is mindig kaptam valamit, bár néha felnőttként is meglepnek néhány kedves szóval az öregeim. Néhány órára az idősebbek is gyerekek lesznek, ha az ő édesanyjuktól és édesapjuktól kapnak valamit. Szinte biztos, hogy egy felnőni nem akaró ember találta ki a gyereknapot, hogy élete végéig legbelül minden évben, csak egy napra ifjú maradhasson.

Szólj hozzá!

Címkék: gyerek anya apa felnőtt sztori gyereknap


2012.05.27. 14:11 Szepedoktor

Utálat

Tegnap este kiderült, hogy utál minket Európa. Legalábbis az a része, aki nézte a Bakufényező Eurovíziós Dalfesztivált, és szavazott. A magyar indulóra ugyanis gyakorlatilag nem érkezett voks. Ebbe bele kell törődni, ugyanakkor kiderült az is, hogy a szavazók értékelik a humort és iróniát, mert az orosz színekben induló udmurt nagymamák a második helyen végeztek. Én azt mondom, jövőre menjen Pákó egy árvákból álló kórussal és adják elő a Süss fel napot techno remixben, úgy, hogy Pákó topless.

1 komment

Címkék: zene eurovízió európa színes utálat eurovíziós dalfesztivál


2012.05.27. 12:16 SzöcsKe

Vasszűz az égen

Bruce Disckinson, az Iron Maiden brit heavy metal zenekar énekese, frontembere másodállásban pilóta. Óriási repülőgépeket vezet, emiatt már szünetelt a zenekar is, de turné idején ő viszi a bandát és a felszerelést is. Sokan hiszik a rocksztárokról, hogy a piáláson, a narkón és a balhézáson kívül semmi mást nem csinálnak. A sztereotípia megdöntésére ékes példa Bruce esete. Bárcsak minden előítéletet és általánosítást ilyen könnyen meg lehetne cáfolni.

Ismerős arc. Az utasszállítók fülkéjében sokaknak meglepetést okozhat egy rocksztár.

14o-Iron_Maiden2has.jpg

Szólj hozzá!

Címkék: zene kultúra rock repülő heavy metal pilóta Nagy Britannia Bruce Dickinson Iron Maiden


2012.05.27. 10:08 Mr. Soze

Vigyázz a gamerrel

Arcátlan szabadalmi tervezetet nyújtott be a Sony. Olyan reklámokat kívánnak beépíteni a videojátékokba, amelyekkel megállítják az akciót, aztán miután megnéztük, hogy melyik kóla/mosópor/kutyatáp a legeslegjobb döntés, folytatódhat az izgalom. Egyelőre valószínűleg csak le akarják védetni az ötletet, mert ha most bevezetnék, kétségkívül egy eredménnyel járna: Sony HQ-raid.

Szólj hozzá!

Címkék: média játék reklám sony technika színes szabadalom gamer


2012.05.27. 08:18 Szepedoktor

Szesztelen döntés

Hondelen egy szibériai falucska, ahol mindig nagyon hideg van. A település vezetői úgy döntöttek, hogy betiltanak mindenféle szeszes italt. Még sört sem lehet árulni. Ezzel az alkoholmentességgel szeretnének ünnepelni, mégpedig azt, hogy 100 éve lettek Oroszország része. Oroszországé, ahol a lakosság ész nélkül önti magába az alkoholt. Kíváncsi vagyok, hogy az emberek hogyan fogadták a hírt, és meddig marad a helyén a település vezetősége.

Szólj hozzá!

Címkék: orosz ünnep botrány egészség színes szesz tilalom szibéria


2012.05.26. 20:08 Szepedoktor

Nem szabad Kimi!

A Lotus Forma-1-es csapata nem adott engedélyt versenyzőjének, Kimi Räikkönennek arra, hogy részt vegyen a Finn Ralin. A 32 esztendős versenyző már többször említést tett azon szándékáról, hogy F1-es szereplése mellett időnként a murván is szeretné megcsillogtatni tehetségét. A csapat azonban nem rajong az ötletért, mert nem szeretnék, hogy ugyanaz történjen vele, mint Kubicával. Kimi azt nyilatkozta, hogy megértette a dolgot, ám én nagyon kíváncsi vagyok, hogy meddig lehet szabályozni a zabolátlan Jégembert. További sok sikert Lotus!

 

Szólj hozzá!

Címkék: sport f1 baleset szerződés rally kubica räikkönen kimi


2012.05.26. 17:45 SzöcsKe

Mit ér a papír?

Voltam nappalis, voltam levelezős. Jártam főiskolára, jártam egyetemre. Testközelből éltem végig a BA rendszer kálváriáját és ha visszaállítják a régi képzést, akkor magam szervezem meg a lázadást.

2006-ban az elsők között részesültem az új, osztott felsőoktatási képzésben. Az csak egy dolog, hogy végignéztem az oktatók, tanulmányi előadók és vezetők fejetlen kapkodását, magam sem láttam, hová vezet ez az irány. Sőt, a tanulmányi utam alapköveit is azután helyezték a lábam alá, miután már odaléptem. Azóta belejöttek és talán jóindulattal nevezhetjük rendszernek azt a mai napig kétes megítélésű állapotot, amit kialakítottak.

Egy dolog közben változott: a színvonal. Különböző iskolákban különböző az oktatás minősége. Nappali BA képzésben még csak tuszkolnak valami pislákoló fényt a fejekbe, de a felsőfokú szakképzéseken már kevesebb a tudás átadásának sikeressége. Az eredmény pedig elszomorító: buta, "büfészakokon" nevelkedett, a diplomaosztón szaktudástól mentes hallgatók fognak kezet a rektorokkal.

Már most rebesgetik, hogy visszaállítják az osztatlan rendszert és újra a régi diploma lesz "A diploma". Akkor most elkezdek felháborodni! Annak idején több ezer sorstársammal együtt arra kényszerültünk, hogy egy ismeretlen kimenetelű oktatásban részesüljünk. Idő közben bebizonyosodott, hogy semmit nem ér az a papír, amit egy kötelező mosolygás közben ma diplomának nevezünk.

Hat év távlatából visszatekintve hívhatjuk politikai malőrnek, vagy egy rosszul kivitelezett oktatáspolitikának, de ettől még ugyanúgy álláskereső lesz az a több ezer ember. Amennyiben ismét oktatási rendszert váltanak, akkor a frissdiplomások Spartacusa leszek és az első sorban fogok tüntetni azért, hogy a morálisan rabszolgasorsba taszított életek újra szabadok, de inkább sikeresek lehessenek.

Szólj hozzá!

Címkék: oktatás politika munka tanár tanulmány állás diploma hallgató BA


2012.05.26. 16:13 Mr. Soze

Spórolni okosan

Bizony, bizony, közeleg a nyár, közeleg a strandidő. Korunk egyik meghatározó szempontjává vált a környezetvédelem, így az alternativenergia.hu összeszedett 10 csábító, ugyanakkor környezetbarát bikinit. Az újrahasznosított anyagokból készülő fürdődresszekkel ha csak egy kicsit is, de teszünk valamit a jövőért. Nekem lenne egy még környezettudatosabb megoldásom, ahol még újrahasznosított textil sem kell. Ha értitek mire gondolok.

Szólj hozzá!

Címkék: nyár környezetvédelem színes bikini fürdőruha


süti beállítások módosítása