Szeretne nálunk hirdetni? Semmilyen formában nem akadályozzuk meg, küldjön egy e-mailt a sorkizart@gmail.com címre és felvesszük Önnel a kapcsolatot!

Partnereink

presztizs_lapfej.jpg

alfa_logo.jpg

Csillag_logo.jpg

2012.06.03. 20:09 Szepedoktor

Inni jó

Szakemberek már korábban kimutatták, hogy a mérsékelt szeszfogyasztás határozottan csökkenti a szív-és érbetegségek kockázatát, ám a jelenségre még nem találtak magyarázatot. Amerikai kutatók legújabb vizsgálatának eredményei szerint az alkohol szívet védő tulajdonsága kiemelkedő. Nincs mese, inni kell ha egészségesek akarunk maradni. A lelkünket is gyógyítja.

Szólj hozzá!

Címkék: amerika tudomány alkohol egészség test lélek szív szesz


2012.06.03. 18:09 Szepedoktor

Országos Tahó Pénztár

Az ember nem tudja elkerülni a személyes ügyintézést, ami azzal jár, hogy megkeseredett és undok ügyintézőkkel kell találkoznia. A mosolytalan ügymenet már megszokott jelenség, de a parasztság egy új elem a gépezetben.

A helyzet nem szokatlan. Személyesen kell elmenni a bankba, mert az ügyet neten nem lehet elintézni. Ennek a látogatásnak már a gondolatától sem voltam boldog, de mit tud tenni az ember. Nagyon egyszerűen kiderítettem, hogy melyik ügyviteli pont vonatkozik az én problémámra. Nyomtam, téptem és vártam. Vártam, aztán vártam és utána vártam is. Körülöttem már teljesen kicserélődött a társaság de az én számom nem villant fel a kijelzőn. Nem kevesebb, mint 39 perc után megláttam a szabadító számjegyeket. Elcsattogtam a pulthoz, köszöntem, átadtam a kis fecnit és illedelmesen megjegyeztem, hogy mennyire sajnálom, hogy ennyire sok dolguk van és sokat kell várni rájuk. Ebben a pillanatban éreztem, hogy ez továbbra sem lesz egyszerű történet.

A hölgy, akivel próbáltam dűlőre jutni, eldöntötte, hogy nem szeret. Nagyon nem akarta megérteni az én egyszerű nyomoromat, ami miatt be kellett jönni személyesen. Olyan kérdéseket tett fel, amihez gyakorlatilag semmi köze nem volt. Mindezt lekezelő stílusban. Úgy gondolom semmi köze egy ügyintézőnek ahhoz, hogy mennyi a jövedelmem, mikor költöztem egyik helyről a másikra, és ki lakik a korábbi lakhelyemen. Továbbá azon sem kellene felháborodni, hogy miért nem vagyok hajlandó a tolakodó kérdésekre válaszolni. Én egy nyugodt ember vagyok, de a folyamatos parasztkodás kihozott a sodromból. Amikor kilátásba helyeztem, hogy panaszt teszek a felettesénél a munkájára, illetve a stílusára, akkor hirtelen minden felgyorsult és már a kezemben is volt a szükséges irat.

Értem én, hogy nehéz az embereknek a sorsa de ezt nem úgy kellene megoldani, hogy megkeserítem valaki más napját is. Főleg akkor, ha a kedvesség és udvariasság a munkájának része. Pontosabban az kellene, hogy legyen.

92 komment

Címkék: munka gazdaság magyarország bank pénz sztori várakozás szám bunkó ügyintézés paraszt


2012.06.03. 16:05 Szepedoktor

Mákkal a rák ellen

Brit genetikusok megfejtették, miként állítja elő a kerti mák a függőséget nem okozó noszkapint, egy vegyületet, amely csillapítja a köhögést és elpusztítja a ráksejteket. Ez merőben új irány a mák felhasználásában. Azt mindenki tudta, hogy ebből van a heroin és egyéb bódító vagy fájdalomcsillapító szerek, de a rák elleni hatékonysága újdonság. Szerencsésnek mondhatjuk magunkat, mivel a magyar gasztronómia több ételben is használja a mákot. Ki ne szeretné a mákos gubát, mákos tésztát vagy a bejglit.

Szólj hozzá!

Címkék: kutatás tudomány rák angol egészségügy mák heroin tudósok


2012.06.03. 14:06 Szepedoktor

Ki fia?

Dührohamot kapott egy palermói kórház szülőszobájában egy kongói apuka, amikor meglátta újszülöttjét. Fekete bőrű gyerek helyett ugyanis egy hófehér babát látott. Az őrjöngő férfi első körben az asszonyt vette elő, hogy azonnal mondja meg, kivel csalta meg hites urát. Ezek után a környezetét próbálta megsemmisíteni. Hosszú nyugtatás és fizikai erős segítségével sikerült lenyugtatni, és elmondani neki, hogy gyermeke albínó. Apuci szeme fénye így hozzon egyest a suliból, vagy csináljon bármi rosszat. Apa kicsit hirtelen ember.

Szólj hozzá!

Címkék: család fehér apa fekete egészségügy színes baba albínó születés


2012.06.03. 12:07 Szepedoktor

Nyíltak vagyunk

Egy óvszergyártó készített egy felmérést kicsiny hazánkban. Ebből az derült ki, hogy mi magyarok nagyon nyíltan beszélünk a szexualitásról és az intim dolgokról. Ha a szexről szeretnénk tökéletesen felszabadultan dumálni, akkor Kolumbiába kell elmennünk, mert ott a leginkább nyitottak az emberek. Nincs azon mit csodálkozni, hogy nyitottak vagyunk ilyen téren. Azon kevés élvezetek egyike maradt a magyaroknak a szex, ami ár érték arányban még kifejezetten jónak mondható. Beszéljünk róla és műveljük.

Szólj hozzá!

Címkék: magyar férfi magyarország szex tudomány egészség cici


2012.06.03. 10:12 Szepedoktor

Elvis él

A legendás Elvis Presleynek talán nincs olyan tárgya, ami ne cserélt volna gazdát az elmúlt pár évtizedben. Júniusban azonban egy kifejezetten furcsa dolog kerül kalapács alá. A sztár egykori kriptáját lehet megvenni, ami Tennesee államban a Forest Hill Temetőben van. Felmerülhet a kérdés, hogy miért adják el. Elvisnek nincs rá szüksége, ugyanis él. A legenda földi maradványai egyébként nem ott, hanem az egykori birtokán Graceland-ben nyugszanak. 

Szólj hozzá!

Címkék: élet árverés amerika pénz színes eladó elvis kripta


2012.06.03. 08:08 Szepedoktor

Dr. Shaq

A pedagógia doktora lett Shaquille O’Neal, az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság történetének egyik legnagyobb sztárja. A sportéletben magassága miatt Torony becenéven is ismert 216 centiméteres, olimpiai és négyszeres NBA-bajnok ex-játékos a kosarazás mellett folyamatosan tanult. Nem szeretném bántani a nagy Shaq-et de soha sem az esze miatt szerették. Jól mérhető az amerikai oktatás színvonala ezzel az esettel. Mindenesetre, gratulálunk!

Egy igazi doktor

 

Szólj hozzá!

Címkék: oktatás játék sport amerika tanulás iskola diploma kosárlabda ész


2012.06.02. 20:13 SzöcsKe

A mintadarab

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai 820 karton hamis cipőt találtak egy lengyel kamionosnál. Ebben semmi furcsa nincs, viszont hamisítványok voltak, nem is akármilyenek: "sport" felirattal takarták le az egyébként Nike logóval ellátott csukákat. Ez pont akkora baromság, mintha a Tesco gazdaságos Vodkás feliratot tennénk egy Absolut Vodkás üvegre. Utána már senkinek se kéne.

Ez tényleg nem mutiba készült, pedig úgy jobb lett volna.

navcipU_1_oszlopos_biglead.jpg

Szólj hozzá!

Címkék: vodka színes cipő nike hamisítvány vámos NAV


2012.06.02. 18:05 Szepedoktor

Ismeretlen hős

A magyar labdarúgó válogatott 2-1-re győzött pénteken este Prágában a csehek ellen. A győztes gólt az újonc, 21 éves Gyurcsó Ádám lőtte. Egy pillanat alatt megismerte az ország.

Ugyan csak egy felkészülési mérkőzés volt, de a győzelem mindig győzelem, főleg egy európai megmérettetésre készülő válogatott ellen, amelynek a kapujában napjaink egyik legjobb hálóőre áll. Nem akarom a mennyekbe emelni a nemzeti tizenegyünket, mert egy elég lapos és unalmas meccset produkáltak. A labdához pedig sokszor annyi közünk volt, mint kurvának a jámbor élethez. Láthattunk azonban szép egyéni teljesítményeket. Olyanok is megcsillantak a prágai napnyugtában, akiknek ez a dolga, és született egy új hős is. Egy fiatal reménység, aki miatt újra bízhatunk a magyar foci erejében. Még nem szippantotta őt be a nagyvilág, ezért tiszta szívvel és alázatosan tud játszani, ami hatalmas erény. Bízzunk benne, hogy egy új kor születésénél bábáskodhatunk a lelátókon és a képernyők előtt. 

Egy dolog biztos. Gyurcsó Ádám higgadtan és profi módon oldotta meg a feladatát, ezzel beírva a nevét a magyar foci történelemkönyvébe. Őszintén remélem, hogy nem jut Koplárovics Béla sorsára. Aki esetleg nem tudná kiről van szó, az érti igazán a kívánságomat.

Szólj hozzá!

Címkék: sport magyar foci európa fiatal hős új ismeretlen válogatott tehetség


2012.06.02. 15:58 SzöcsKe

Ősi páleszfőző

Kínában megtalálták a legrégebbi szeszfőző berendezést. 2006-ban történt mindez, de akkor ócskavasnak hitték és megpróbálták értékesíteni. A rozsdás szerkezetek senkinek nem kellett, ezután derült ki, hogy több, mint 1000 éves eszközökről van szó. Bánnám a fémkereskedők helyében az elszalasztott üzletet, hiszen ilyen alkoholkészítő matuzsálemből jól meggazdagodhattak volna.

Szólj hozzá!

Címkék: pálinka színes fém Kína szeszfőző fémkereskedő


süti beállítások módosítása